monroe.ba
Pratite nas na facebooku
info@agencijakosmopolit.com
+387 32 407 700
Datum: 30.04. i 26.09.2024.
Država: Italija i Francuska
Cijena: 7 dana - Bus : 799 KM
Rezerviši!

Vrijeme je da za sebe uradite nešto posebno… Da se obogatite lijepim predijelima i sjajnim pričama… Ovo putovanje je za prave sladokusce… Ispunjeno je lijepim pričama, fantastičnim predijelima, dobrim vinima… Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti… Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda… Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna… Algero je grad u kojem još uvijek govore Katalonskim jezikom. To je prijestolnica skupocijenih korala… Kastelsardo oduzima dah svojom ljepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvjetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svijet ispunjen ushićenjima… Kaljari je prava prijestolnica, živa luka sa mirisom mora… Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca… Porto Ćervo je ekskluzivno ljetovalište na čuvenoj Smaragdnoj obali… A onda slijedi odlazak na Korziku! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 metara visokih klifova koji se okomito survavaju u more… Zaista prizor za sjećanje! Na Korzici ćemo posjetiti i njen prelijepi glavni grad Ajačio sa čudesnim mediteranskim duhom. Putovanje za sjećanje!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Polazak iz Sarajeva u 21.00h ispred Zemaljskog muzeja (via Zenica, Doboj, Banja Luka). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan LIVORNO Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija,… Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje… Preporuka: prošetajte se do prelijepe terase Maskanji koja predstavlja lijep vidikovac ka otvorenom moru. U 19 h polazak ka luci ukrcaja na feribot. Nakon prolaska neophodne procedure slijedi ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, slijedi smještaj u kabine. Noćna plovidba Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike…

3. dan ALGERO – KASTELSARDO Uplovljavanje na Sardiniju oko 7h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovijekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najljepši grad na Sardiniji, i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvijek koristi katalonski jezik. Slobodno vrijeme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocijenih korala… Odlazak iz Algera u 14h. Smještaj u hotel u KASTELSARDU poslije 16h. Odmor. Noćenje.

4. dan KASTELSARDO – KALJARI Doručak. Polazak u 8.30h na cjelodnevni fakultativni izlet do Sardske prijestolnice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim dijelom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio – palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovijekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.

5. dan KASTELSARDO – KORZIKA / BONIFAČO – AJAČO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 5h ujutro na cijelodnevni fakultativni izlet na Korziku (zbog ranog polaska, doručak će biti u vidu paketa). Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vrijeme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Polazak iz Bonifačija ka Ajačiju u 10h. Dolazak u AJAČO oko 13h. Po dolasku, slijedi kraći organizovani obilazak grada uz šetnju i razgledanje: Citadela, Napoleonova promenada, trg Maršala Foša, Gradska kuća, Napoleonova rodna kuća. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju i uživanje u pravom mediteranskom duhu grada. Polazak iz Ajača u 16h. Putovanje do Bonifačija, pa potom povratak sa Korzike ferijem i dalje busom do hotela. Povratak u hotel oko 23h. Noćenje.

6. dan KASTELSARDO – OLBIJA – PORTO ĆERVO Doručak. Odlazak iz Kastelsarda. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. vijeka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća,… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posjetu znamenitom Arheološkom muzeju… Poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sjedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu oko 2 sata i povratak u Olbiju. Slobodno vrijeme. Oko 19.30h ukrcavanje na feribot. Slijedi smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem.

7. dan LIVORNO – BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO
Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim satima. Nastavak putovanja autobusom preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

CIJENA ARANŽMANA: 799 KM

U cijenu aranžmana uključeno:
• prijevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grijanje, audio-video oprema)
• prijevoz feribotima na relaciji Livorno – Sardinija – Livorno
• 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni- klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u Kastelsardu
• smještaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• usluge profesionalnog turističkog vodiča
• obilaske Livorna, Algera i Olbije prema programu
• organizacione troškove

U cijenu aranžmana nije uključeno:
• Sve druge nepomenute usluge
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Obavezno putno međunarodno zdravstveno osiguranje
• Doplata za smještaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija – Livorno – SMJEŠTAJ U DVOKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 90 € ZA OBA NOĆENJA // SMJEŠTAJ U TROKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 80 € // SMJEŠTAJ U ČETVOROKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 70 € ZA OBA NOĆENJA – OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRIJE PUTOVANJA! 1/3 I 1/4 KABINE IMAJU 1-2 LEŽAJA NA SPRAT!!! AGENCIJA MOŽE DA ASISTIRA U SPAJANJU ZA KABINE!
• Doplata za jednokrevetnu sobu: 200 KM
• Doplata za dodatno sjedište u autobusu: 300 KM
• OBAVEZNA DOPLATA za gradske turističke takse u ukupnom iznosu od 15 € po osobi – PLAĆANJE NA LICU MJESTA NA RECEPCIJI HOTELA!

FAKULTATIVNI IZLETI:
 Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima – 50 €
 Izlet na Korziku prema programu putovanja – 80 € (za ovaj izlet nije moguće prijavljivanje na licu mjesta! Na ovaj izlet se prijavljuje i uplaćuje u agenciji i to minimum 15 dana prije polaska na putovanje!)
 Izlet do Smaragdne obale sa posjetom Porto Ćervu – 40 €

[/list]

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KORZIKA I SARDINIJA”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.● Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Kosmopolita, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.●

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolita. 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a
●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

Uz program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA turističke agencije Kosmopolit