monroe.ba
Pratite nas na facebooku
info@agencijakosmopolit.com
+387 32 407 700
Datum: 25.11.2021.
Država: Republika Turska
Cijena: 269 KM7 dana - Bus :
Rezerviši!

Na svega 60-ak kilometara udaljenosti od Istanbula nalazi se mjesto predivnih plaža, plavog mora, zlatnog pijeska i sunca. Ima li šta ljepše od osjećaja toplog pijeska pod stopalima ili mirisa soli u vazduhu?
Vodimo vas u Kumburgaz malo mjesto na obali Mramornog mora. Izležavajte se na pješčanoj plaži uz talase, kupajte se u toplom moru, večerajte uz neodoljiv zalazak sunca.
Za one nemirne jedan od najljepših gradova svijeta nalazi se na samo sat vremena udaljenosti od ove oaze uživanja.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – TUZLA – BEOGRAD – NIŠ – SOFIJA – EDIRNE
Polazak iz Zenice u 10.00h ispred hotela International; polazak iz Sarajeva u 08.30h ispred Zemaljskog muzeja, iz Doboja u 11.45h sa BP Gazprom, iz Tuzle u 13.30h ispred hotela Tuzla. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2. dan KUMBURGAZ
Ulazak na teritoriju Republike Turske u jutarnjim satima te posjeta najzapadnijem turskom gradu Edirne, šarmantnom pitoresknom mjestu bogate povijesti i arhitekture. Ova druga po redu osmanska prijestolnica bila je tokom stoljeća u rukama mnogih naroda, no i dalje je važan politički i ekonomski centar. U gradu se nalaze brojne džamije od kojih su najpoznatije one u „zlatnom trokutu“: džamija Selimija (UNESCO) koju je u 16. st. podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan po narudžbi Selima II, sina i nasljednika Sulejmana Veličanstvenog, džamija s najvišim munarama u Turskoj (druga u Svijetu) sa svojih 70,9 m; džamija Üç Şerefeli sa svoje četiri osebujne munare različitog dizajna; Eski džamija, najmanja i najstarija džamija poznata po kaligrafskim natpisima na unutarnjim zidovima. Od ostalih znamenitosti tu su Semiz Ali Pasha Bazaar kojeg je također izgradio Sinan, Sultanov most preko rijeke Tundže i dr. Nastavak putovanja prema Kumburgazu te dolazak i smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Za vrijeme boravka u hotelu na raspolaganju vam je korištenje slijedećih sadržaja: sauna, tursko kupatilo, fitnes, zatvoreni bazen sa grijanom vodom itd. Noćenje.

3. dan KUMBURGAZ – ISTANBUL – KUMBURGAZ
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak u Istanbul i obilazak starog dijela grada : Aja Sofija, Plava džamija i palata Topkapi”. Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodane četiri munare. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mjestu palate cara Konstantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varjjanti ; to je jedina džamija u islamskom svijetu – pored džamije u Meki – sa šest munara. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgradjenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…). U večernjim satima povratak u Kumburgaz. Noćenje.

4. dan KUMBURGAZ
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i uživanje u wellness zoni hotela kao i u čarima malog mjesta Kumburgaz. Noćenje.

5. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativno odlazak u Istanbul. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Istanbulu. U večernjim satima povratak u Kumburgaz. Noćenje.

6. dan KUMBURGAZ – BIH
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Dnevna i noćna vožnja uz pauze prema potrebi grupe.

7. dan BIH
Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 269 KM po osobi

Podaci o aranžmanu

Aranžman uključuje:

 • smještaj u hotelu Marin Princess 5* na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • prijevoz modernim turističkim autobusom
 • organizacija i realizacija putovanja
 • pratioc grupe

Aranžman ne uključuje:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • fakultativni izleti
 • Svako posebno zahtjevano sjedište u autobusu 100,00 KM/sjedište
 • Dodatno sjedište u autobusu 160,00 KM/sjedište
 • FAKULTATIVNI IZLETI:
  a) Obilazak Istanbula – 20 EUR
  b) Krstarenje Bosforom – 25 EUR
  c) Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30 EUR
  d) Izlet u Istanbul 2 – 10 EUR
  e) Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25 EUR
  [/li]

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUMBURGAZ”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Kosmopolita, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.● Uz najmanje 10 prijavljenih putnika mogućnost polaska iz Banja Luke, Tuzle i Doboja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Kosmopolita. 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Kosmopolit ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI KOSMOPOLIT-a
●Kosmopolit zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.

Uz program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA turističke agencije Kosmopolit